• PROVJERENO - ISTINITO - OBJEKTIVNO
POSLJEDNJE NOVOSTI

Zatvorena biračka mjesta u Jablanici, Konjicu i Prozor-Rami

Zatvorena biračka mjesta u Jablanici, Konjicu i Prozor-Rami

U općinama Jablanica, Konjic i Prozor-Rama zatvorena su sva glasačka mjesta nakon produženja vremenskog perioda zbog određenih kašnjenja u toku izbornog dana.

U Jablanici je zbog jutrošnjeg kašnjenja sa otvaranjem biračkog mjesta produženo vrijeme za glasanje za onaj vremenski period koji je jutros izgubljen, nakon čega su i zvanično zatvorena sva biračka mjesta. Kako saopćavaju iz OIK-a Jablanica, ukupno je glasalo 70,14 posto birača, što je u brojkama 6377 od 9092 registrovanih birača.

U općini Prozor/Rama glasalo je 6 678 birača. Iz Općinskog izbornog povjerenstva Prozor-Rama kazali su za Fenu kako je glasanje proteklo bez većih problema, no i da je zabilježeno nekoliko fizičkih napada i obračuna nakon čega je intervenirala policija, ali da se to sve pak dešavalo izvan okvira biračkih mjesta, te nije ugrozilo glasanje.

U općini Konjic su također zatvorena sva biračka mjesta u 19 sati i petnaest minuta. Predsjednik OIK-a Konjic kazao je u izjavi za Fenu kako je u Konjicu svoje građansko pravo danas ostvarilo 60,18 posto birača, što je u brojkama 13 339 od ukupno 22167 registrovanih birača.

Iz OIK-a Konjic istaknuli su kako je glasanje prošlo korektno i bez problema.

PrvaPolitika/Fena

Komentari