• PROVJERENO - ISTINITO - OBJEKTIVNO
POSLJEDNJE NOVOSTI

Prva stranka: Nećemo tolerisati pritiske

Prva stranka: Nećemo tolerisati pritiske

Prva stranka najoštrije osuđuje prijetnje i fizičke napade na predsjednika mjesnog odbora Prva stranke Stranjani, Sabahudina Babića i članove Prve stranke koje vrše pripadnici stranačke policije Zeničko-dobojskog kantona.

Prijetnje članovima Prve stranke zbog odbijanja stranačke pripadnosti SDA su kršenje osnovnih ljudskih prava koja moraju biti zagarantovana svakom članu jednog demokratskog društva.

Pritisci se, takođe, vrše i putem Mesdžisa Islamske Zajednice na stanovnike Stranjana da glasaju za SDA i prijeti se zabranom ulaska u prostorije džamije i vremenu Džuma namaza.

Članovi Prve stranke su već pokrenuli krivične prijave protiv pojedinih policijskih službenika na koje očigledno niko ne reaguje.

Prva stranka neće tolerisati takve pritiske i u slučaji da isti ne prestanu pokrenućemo tužbu protiv komesara policije Zeničko-dobojskog kantona i predsjednika Islamske zajednice Zenica.

Prva stranka će se uvijek boriti za obične, obespravljene građane BiH, te će naša borba biti usmjerena na stvaranje demokratskog društva u kojem su osnovna ljudska prava zagarantovana svakom građaninu, bez obzira na stranačku pripadnost .

Mi smo glas naroda!

Prva stranka

Amer Bekan, predsjednik

Prva politika/Fena

Komentari