• PROVJERENO - ISTINITO - OBJEKTIVNO
POSLJEDNJE NOVOSTI

Josipović: Zar će Kolinda da ćuti o misi za ustaše?

Josipović: Zar će Kolinda da ćuti o misi za ustaše?

Bivši predsjednik Ivo Josipović prozvao je svoju naslijednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog toga što nije osudila misu za ustaške generale.

Takođe, on je naveo i da je ona trebalo da reaguje na komentare zastupnika Željka Glasnovića upućene studentima Filozofskog fakulteta.

’’Zar predsjednica Republike i vrhovna zapovednica oružanih snaga RH Grabar Kitarović zaista neće ništa reći, još manje učiniti, povodom mise za ustaške generale i zločince na kojoj vojni vikar 3. gardijske brigade slavi ustaštvo!? Zanimljivo, novinari je o tome, kao ni o ispadima generala Glasnovića protiv studenata ništa ne pitaju. Zapravo, i bez pitanja, predsjednica bi trebalo, kako je obećavala, da lupi šakom o sto’’, poručio je Josipović, prenijeli su hrvatski mediji.

Inače, Glasnović je prošle sedmice na ružan način govorio o studentima Flozofskog fakulteta koji danima protestuju protiv dekana Vlatka Previšića.

On je naime pozvao da se njihov protest riješi ’’pendrecima i suzavcem’’ i poručio da ih treba iseliti u Sjevernu Koreju.

Glasnović se tu nije zaustavio nego je ubrzo potom pohodio i misu za ustaške generale. U bazilici Presvetog srca Isusova u Zagrebu održana je misa za 35 generala i pukovnika NDH.

U letku kojim su građani pozivani na misu stajalo je da je riječ o hrvatskim mučenicima.

Prva politika/B92

Komentari