• PROVJERENO - ISTINITO - OBJEKTIVNO
POSLJEDNJE NOVOSTI

Građani Mostara ’glasanjem’ izrazili nezadovoljstvo stanjem u gradu

Građani Mostara ’glasanjem’ izrazili nezadovoljstvo stanjem u gradu

Građani Mostara su jako nezadovoljni stanjem u gradu, a čak 95 posto onih koji su glasali u jučerašnjoj akciji smatra da je neodržavanje izbora direktno kršenje njihovih ljudskih prava – istakla je glasnogovornica Vijeća mladih grada Mostara Tajma Tiro, govoreći o rezultatima održane akcije ’IZBORI se za Mostar’.

Analizirajući glasačke listiće sa četiri simbolična pitanja zaključili smo, kazala je Tiro, da većina građana vidi sebe u Mostaru u narednih deset godina i većina njih bi izašla na izbore ako bi se oni desili.

Tiro je izrazila zadovoljstvo jučerašnjom akcijom, ističući kako joj je drago što su građani prepoznali važnost ove inicijative i podržali ih.

- Zahvalila bih se svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj akciji i poručila bih građanima da ne odustaju od podrške ovakvim inicijativama – naglasila je Tiro.

Potaknuti činjenicom da je Mostar jedini grad koji nema lokalne izbore, udruženja građana Mostara koja se bave pitanjima mladih organizirala su u nedjelju u tom gradu akciju „IZBORI se za Mostar“ u okviru koje su za građane Mostara pripremili glasačke listiće sa četiri simbolična pitanja.

Građani su se izjašnjavali o tome da li se vide u Mostaru u narednih deset godina, da li bi izašli na izbore ukoliko bi se oni održali u Mostaru, smatraju li da je neodržavanje izbora ugrožavanje njihovih ljudskih prava, te ocjenjivali sadašnje stanje u gradu u kojem žive ocjenom od 1 do 5.

Akciju su organizirali Agencija lokalne demokratije Mostar, Vijeće mladih grada Mostara, OKC Abrašević i Udruženje mladih psihologa.

PrvaPolitika/Fena

Komentari