• PROVJERENO - ISTINITO - OBJEKTIVNO
POSLJEDNJE NOVOSTI
Zdravlje
Najbolje jesenje namirnice koje morate da konzumirate svakodnevno

BUNDEVA Bundeva je zahvalna namirnica, jer osim što je slatkastog ukusa i hranljiva, može se jesti u slatkim i slanim varijantama na razne načine Možete je peći, kuhati, tostirati, napraviti od nje gustu supu, salatu, pire ili kolač.

Novo istraživanje: Prijenosnici Zika virusa su suze i znoj

Američki stručnjaci vjeruju kako za prijenos Zika virusa s osobe na osobu mogu poslužiti i tjelesne tekućine poput suza ili znoja, prenose mediji Ovaj se zaključak nameće nakon analize slučaja infekcije Zika virusom 38-godišnjeg muškarca koji je njegovao starijeg pacijenta zaraženog Zikom, piše New England Journal of Medicine.

7 namirnica koje će vam pomoći da obuzdate apetit

Svako ko je bar jednom probao da drži dijetu zna koliko je teško ne pokleknuti pred slatkim zalogajem Ali, nutricionisti tvrde da određena superhrana može da pomogne da se oduprete toj želji i uspješno izgubite kilograme.

Ovi poslovi najviše ugrožavaju zdravlje

Nedavno je sprovedeno istraživanje koje pokazuje da određene vrste poslova mogu ozbiljno da naškode ljudskom zdravlju Istraživanjem je obuhvaćeno oko 1.

Rođena prva beba s DNK strukturom tri osobe

Prva beba na svijetu je rođena novom tehnikom plodnosti "tri osobe", prenosi BBC Tokom prvih pet mjeseci beba ima uobičajenu DNK strukturu roditelja, plus vrlo malo genetskog koda donatora.

Zdravlje


Prethodna 1/75 Sljedeća >>>