• PROVJERENO - ISTINITO - OBJEKTIVNO
POSLJEDNJE NOVOSTI
Biznis
Deviznim rezervama čuva se vrijednost naše marke

Guverner Centralne banke BiH Senad Softić izjavio je za Faktor da CBBH devizne rezerve drži isključivo u visokokvalitetnim i visokolikvidnim finansijskim instrumentima, kao što su obveznice država eurozone najvišeg kreditnog rejtinga (Njemačka, Finska, Holandija, Francuska).

Ukinuta dozvola Privrednoj banci Sarajevo

Agencija za bankarstvo Federacije BiH /FBiH/ ukinula je Privrednoj banci Sarajevo /PBS/ dozvolu za osnivanje i obavljanje bankarskih poslova sa 30 septembrom.

OPEK smanjuje proizvodnju nafte

Zemlje OPEK-a su se složile da smanje proizvodnju sirove nafte na 32,5 miliona barela dnevno sa sadašnjeg nivoa od oko 33,24 milona barela dnevno, izjavila su dva izvora iz OPEK-a.

Od jutros u funkciji sistem centralnog zagrijavanja u Sarajevu

Sistem centralnog zagrijavanja u Sarajevu, shodno Uredbi o općim uvjetima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, u pogonskoj je funkciji od jutros, potvrdio je Feni šef kabineta direktora KJKP "Toplane Sarajevo" Ženja Ljubuškić.

Sumorna slika: Referendumska dimna zavjesa nad privredom u Srpskoj

Uspješan referendum kojim se hvali vladajuća koalicija u Srpskoj (SNSD, DNS, SP) neće sam po sebi donijeti bolje sutra većini građana RS Bez posla je 131.

Biznis


Prethodna 1/117 Sljedeća >>>