• PROVJERENO - ISTINITO - OBJEKTIVNO
POSLJEDNJE NOVOSTI
Izbori
Banjalučani će moći glasati na 241 redovnom biračkom mjestu

Na lokalnim oktobarskim izborima građani Banje Luke će glasati na 241 redovnom biračkom mjestu, na po jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu, te za glasanje nepotvrđenim glasačkim listićima.

CIK BiH danas donosi odluku o raspisivanju lokalnih izbora u BiH

CIK BiH danas donosi odluku o raspisivanju lokalnih izbora u BiH 0 Centralna izborna komisija (CIK) BiH će, u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH, danas donijeti odluku o raspisivanju lokalnih izbora u BiH koji bi trebali biti održani 2.

 CIK će provesti sve što do 4. maja usvoji Parlament BiH

Predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Ahmet Šantić izjavio je da će na lokalnim izborima u BiH, koji treba da budu održani 2 oktobra, biti primijenjena sva zakonska rješenja koja do 4.

Uvođenje zatvorenih listi na

Prijedlozi za izmjenu Izbornog zakona BiH koje je izradila Interresorna radna grupa za izmjene izbornog zakonodavstva BiH predstavljaju uvođenje zatvorenih blokiranih listi na mala vrata, stav je Koalicije “Pod lupom” koja okuplja šest nevladinih organizacija sa područja cijele BiH.

Nova politička struja kreće iz Ilidže: Ko je kandidat za načelnika koji staje na crtu SDA?

Lokalni izbori koji će u oktobru 2016 godine biti održani u BiH mogli bi donijeti sasvim drugačiju sliku na političkoj sceni Utrka za najodgovornije funkcije u gradovima i opštinama uveliko je počela, a sudeći po nekim novim strujama mogla bi baciti u zaborav kandidate aktuelnih političkih struktura na nivou BiH.

Izbori


Prethodna 1/39 Sljedeća >>>