• PROVJERENO - ISTINITO - OBJEKTIVNO
POSLJEDNJE NOVOSTI
Novosti
Troje povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi kod Doboja

Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se sinoć dogodila na magistralnom putu u mjestu Podnovlje, kod Doboja U saobraćanoj nezgodi, oko 22.

U Mostaru i Konjicu pronađene eksplozivne naprave

Na području Hercegovačko-neretvanske županije u protekla 24 sata pronađene su tri eksplozivne naprave Na području naselja Cim u Mostaru pronađena je ručna bomba, u Gnojnicama kod Mostara jedna granata u dvorištu obiteljske kuće, te još jedna granata na lokalitetu Markovića Kosi u općini Konjic, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

U akciji

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u današnjoj akciji kodnog naziva "Papirus", na području Sarajeva i Zvornika slobode su lišili deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Vlada RS: 9. januar bit će obilježavan kao dan nastanka RS-a

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas, na posebnoj sjednici u Banjoj Luci, tekst zakona o 9 januaru, kojim će se urediti obilježavanje nastanka Republike Srpske.

CIKBiH ne raspolaže novim informacijama u vezi s dešavanjima u Stocu

Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) ne raspolaže novim informacijama u vezi s dešavanjima tokom izbornog procesa u Stocu Kako je istaknuo predsjednik CIK-a BiH Ahmed Šantić danas na pres-konferenciji u Sarajevu, stanje u Stocu je mirno i još traje kriminalistička obrada u vezi s dešavanjima tokom izbornog procesa, a CIKBiH očekuje izvještaj predsjednika Općinske izborne komisije.

Novosti


Prethodna 1/1769 Sljedeća >>>