• PROVJERENO - ISTINITO - OBJEKTIVNO
POSLJEDNJE NOVOSTI

Vučurević kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Trebinja

 Vučurević kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Trebinja

Aktuleni gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević (PDP) ponovo je zajednički kandidat Saveza za promjene za tu funkciju.

Vučurević je obećao da će,ukoliko pobijedi na oktobarskim lokalnim izborima, nastaviti borbu protiv „energetsko-tajkunske liste“ u kojoj "kenguri skakuću i u torbama nose naše novce prema Banjoj Luci“.

-Nisu kenguri domaće životinje u Hercegovini, to za Hercegovinu nije prirodno, pa nećemo dozvoliti da naš novac odlazi u Banju Luku, odakle nismo dobili nijednu marku, nijednu pruženu ruku bilo kog ministarstva, nijedne uložene marke iz energetskog sektora, već same opstrukcije – ustvrdio je Vučurević.

Predsjednik PDP-a Branilsav Borenović je kazao da je Trebinje prije četiri godine pokazalo da "ne voli diktaturu i skraćenicu SNSD - IMT“ (ima li mene tu), dok Vučurević tu skraćenicu modifikuje na ITT (ima li tu Trebinja).

U Vučurevićevu pobjedu je uvjeren i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, jer je, kaže, Vučurević radio za narod, a „njegovi protukandidati i Vlada RS nisu, a obespravljeni narod će to prepoznati“.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Trebinje Vido Begenišić je istakao da je uvjeren da će na predstojećim lokalnim izborima Vučurević pobijediti uTrebinju, Mićo Mićić u Bijeljini, a Dragan Čavić u Banjoj Luci, kao i drugi kandidati Saveza za promjene u ostalim općinama u RS-u.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić je također izrazio nadu da će Savez za promjene na predstojećim izborima dominirati u svim krajevima RS-a, jer je, kako tvrdi, već evidentan „strahovit napor iz SNSD-a da obezbijede pobjedu svojim potplaćenim kandidatima, kao što je to u Bijeljini, ili svojih nesposobnih kandidata kao što je

Prva politika/Fena

Komentari